Jorden Rundt på 80 Dage 
Kitsch'et Rejseminder & Souvenirs
 
 
 
                                                                      klik på foto for større billede
 
 
Krus ”Silkeborg” fra Lilien Porzellan
En kitsch'et og sjov souvenir, som Bedsteforælderne engang har hjembragt fra en ferie i de jyske, er dette ældre hvide porcelænskrus er  fra østrigske Lilien Porzellan. Kruset er dekoreret med masser af guld ornamentik og vil se sødt ud som vase til en lille buket, en dekorativ beholder til blyanter/pensler mm. På den ene side pryder et håndmalet motiv af Hjalen samt Silkeborg og på den anden side er der et fint blomstermotiv i guld. H: 10cm. Er stemplet i bund med Lilien Porzellan logo samt præget med model nr 30.  Guldtryk fremstår med slid ellers er kruset i pæn og velholdt stand. Vægt: 337g.

Pris: 45,00 DKK   NU: 28,00 DKK           BRUGT                    

Køb

 

Lille Platte "Stockholm Stadshuset"
En fin lille ældre svensk souvenir er denne cremefarvet porcelæns platte med motiv af  Stockholm Stadshuset. Hvis du ikke lige samler på små ferie minder til vægen vil den også være rigtig sød med små fyrefadslys på (se stort foto) eller med et stor bloklys og nips. Diam.: 13,5cm. H.: 2cm. Den er påmalet på bagside "handgemalt" og har huller til vægophæng. Har masser af patina i form af slidte guldkanter ellers i pæn og hel stand. 

Pris: 28,00 DKK                   BRUGT                      

Køb

 

Lille Svensk Glasvase fra Öland - "Mølle" 
Flot og tidløs glasvase i enkelt design er denne lille souvenir fra Öland i Sverige. Den er udført i kraftigt glas og med mange fine detaljer bl.a. er der ætset et mølle og korn motiv samt teksten Öland på fronten. H: 8 cm. Er desværre usigneret men minder meget om de gamle retro vaser fra bl.a. Orrefors og Kosta Boda. Har diverse ubetydelige micro afslag på kant indvendig - ellers i flot stand.

Pris: 49,00 DKK                   BRUGT                      

Køb

 

Lille Håndmalet Keramik Vase fra Knosos, Cypern   
Fin og dekorativ lille cremefarvet keramik vase dekoreret med flotte brune blade - perfekt til en enkelt lille blomst i vindueskarmen.  Signeret i bund: Hand Made Cyprus by "Knosos". H.: 11 cm. Har aldersrelaterede krakeleringer i glasur samt et lille ubetydelig glasurafslag ved hals (se stort foto) ellers i pæn og velholdt stand.

Pris: 32,00 DKK                   BRUGT                      

Køb

 

Ældre USSR Souvenir - Træfløjte 
En fin ældre russisk træfløjte - fra dengang det stadig hed USSR. Fløjten der er udskåret af lindetræ og snittet med et flot folklore mønster er en meget populær russisk souvenir, men er også et godt stykke legetøj til børn! Fløjten er fra midten af 70erne og træet har med årene fået en masse klædelig patina. L.: 38cm. Er stemplet med "Made in USSR" på top. Har en "rem" fra klisterbånd på top ellers i  pæn og velholdt stand.

Pris: 32,00 DKK                   BRUGT                      

Køb

 

Gamle Russiske Trædukker - Salvo, Eesti
 Et skønt levn fra det gamle USSR, et dette søde dukke par udført i hånddrejet træ - perfekt til at pynte på børneværelset eller i reolen! Manden og konen er udført i massivt træ og begge er håndmalet med fine folkedragter i klare glade farver! Dukkerne er fra starten af 70erne og er fra Salvo, Eesti (nu Estland). H.: 11,5cm. Begge trædukker har fin patrina og fremstår ellers i pæn og velholdt stand. Vi syntes det er synd at skille dem ad, så derfor sælges de kun samlet. Vægt (samlet): 88g. 
 
Pris: 115,00 DKK   (pris er for parret)                         BRUGT
Køb

 

Lille Souvenir Platte fra Romanien
Klassisk souvenir hjembragt fra en ferie til Romanien er denne ældre lille platte i hvidt porcelæn med fin guldkant og dekoreret med et par herre i nationaldragter. Hvis du ikke lige samler på platter og souvenirs vil den også være sød som underskål til et stort bloklys mm (se stort foto). Er stemplet i bund med Jrjs Cluj samt logo og Made in Romania. Diam.: 11cm. H.: 1,5cm. Fremstår i flot og velholdt stand. Vægt:
91g.

Pris: 28,00 DKK    NU: 14,00 DKK          BRUGT    

Køb

 

Gips Relief Platte - Bjælkehytte
En rigtig kitsch'et souvenir er denne ældre gipsrelief platte med et "bjælkehytte i skoven" motiv og med sne glimmer på taget - lige til at hænge på væggen i kolonihaven eller skihytten hvis man har sådan en! Vil dog også være  perfekt til en anderledes rustik juletableau med rensdyr mm! Platten er et typisk eksempel på hjemtaget minder fra bedsteforældrenes bus skiferie til  Svejts og har hul til vægophæng bagpå. Diam.: 19cm. Har div. mindre afskalninger samt et kantafslag på underside ellers i pæn stand. Vægt: 301g.

Pris: 32,00 DKK                   BRUGT      

Køb

 

Lille Jydepotte - E. Bindstouw
En  fine lille jydepotte i sort glaseret lertøj  - perfekt til krydderurter i vindueskarmen i country køkkenet eller som urtepotte til en lille potteplante. Jydepotten er en skøn dansk souvenir af ældre dato og er hjembragt fra en bustur til Viborg hvor vejen gik forbi det gamle skolehus E. Bindstouw. Potten har øre i hver side og har de klassiske 3 støtteben at stå på H.: 6,5cm. Diam. (indvendig øverst): 8cm. Jydepotten er påmalet med guldskrift E. Bindstouw og er præget med 1 samt 89 i bunden indvendig. Den fremstår i flot og velholdt stand. Vægt: 221g.  

Pris: 38,00 DKK                   BRUGT      

Køb

 

Kitsch'et Souvenir Kande fra Grækenland
Et skønt kitsch'et minde fra svigerforældrenes første rejse sydpå i 70erne er denne græske terrakotta kande - en reproduktion af en olpe kande fra antikken. Kanden er håndmalet i traditionelt græsk mønster og har langt hank og fin svungen hælde tud. Vil passe fint ind i det s/h hjem evt. anvendt som en vandkande til blomsterne! H.: 22cm. Den ene side har et overførselsmotiv af et græsk gude scenarie, hvor motiv er delvis afskallet, fremstår ellers i pæn og hel stand. Vægt: 271g.

Pris: 39,00 DKK                    BRUGT   

Køb

 

Lille Platte med Vikingskib - Danmark
Kitschet ældre lille dansk souvenir er denne lille platte udført i i stål og præget med et vikingeskib og Danmark! Hvis du ikke lige er plattesamler typen er den også perfekt som en lille stage til bloklyset, så bordet beskyttes mod stearin og varme eller som en lille tallerken i børnenes legekøkken. Diam.: 10cm. Fremstår med brugspatina i form af diverse ridser og skrammer. Vægt: 33g. 

Pris: 16,00 DKK                                          BRUGT                      

Køb

 

Norsk Souvenir Ske i Tin
Fin ældre norsk souvenir ske udført i tin - en typisk ting fra dengang  bedsteforældrene tog på busferie nordpå og skulle have et minde om ferien med hjem! Skaft er ipræget NORGE samt nogle stedsmotiver. Hvis du ikke lige en en der samler på skeer vil den også være et skægt indslag på brunchbordet som marmelade ske. Er stemplet på bagside: Pewter Norway, samt utydeligt signatur og C10. L: 12cm. Fremstår i flot stand og leveres i original æske. Vægt: 55g.

Pris: 38,00 DKK                                          BRUGT                      

Køb

 

Ældre Norsk Sølv Souvenir Ske "Ålesund" 
En dekorativ og anvendelig souvenir er denne marmelade ske i 3-tårnet sølv med fine egns motiver af Borgund Kirke, Vikingeskib samt byfjeldet Aksla og med "Ålesund" på skaft. L.: 13,5cm. Har følgende mærker bagpå: G¤P, 3 tårne og 50gr. Fremstår i pæn og hel stand.

Pris: 250,00 DKK                           BRUGT    

Køb

 

Souvenir Signal Horn af Kohorn fra Molä
Trut-trutte-lut-trut-trut! Et ægte kitsch'et  rejseminde fra Molä er dette kornhorn forvandlet til et signalhorn med tak udskæringer i enden og rød/hvid bomuldssnor til vægophæng! En typisk souvenir ting fra 50'erne og 60'erne mår Mormor og Morfar skulle have et lille minde med hjem fra busrejsen! L.: 24cm. Er i pæn og hel stand - virker stadig.
 
Pris: 45,00 DKK                                                               BRUGT
Køb

 

Lille Håndmalet Klinke fra Grækenland
Farvestrålende ældre rund  håndmalet klinke fra Niarchos Hellas (Grækenland). Hvem husker ikke disse flotte souvenirs som bedsteforældrene havde med hjem og hængte på vægen som et varig minde og deres store rejse til udlandet? Brug den evt. som en flaskebakke på havebordet! Har stempler på bagside - kan ikke læses ,da de er overdækket af mærkat. Diam.: 9cm. Flot og hel stand.

Pris: 45,00 DKK                                          BRUGT               

Køb

 

Tysk Souvenir Julekrus - "Hamburger Weihnachtsmarkt"
En super kitsch'et souvenir som sikkert er hjembragt  fra en endags-tur til  julemarked i Hamburg er dette porcelænskrus - hvid du ikke lige har lyst til at drikke kakao af det er det  måske årets "hadegave" til julespillet? Porcelænskruset har midnatsblå glasur og er påtrykt teksten "Hamburger Weihnachtsmarkt" samt dekoreret med et billede af det snedækket julemarked og byvåben. Stemplet i bund "Mohaba-Glas, Düren". H.: 8,5cm. Kan rumme 0,2L og fremstå i pæn og velholdt stand. Vægt: 237g.

Pris: 12,00 DKK                   BRUGT     

Køb

 

Håndmalet Klinke fra Barbour Ceramics (Haifa, Israel)
En fin og dekorativ håndmalet klinke fra Babour Ceramics, der er kendt for deres folklore motiver - perfekt til at hænge op på væggen i køkkenet eller brug den som bordskåner. Klinken vil også være sød som fokuspunkt på en hjemmelavet bakke sammen med nogle ensfarvet klinker. Mål: 15cm x 15cm. Klinken er fra starten af 70erne og hjembragt fra en rejse til Israel. Bagpå har den øsken til ophæng og er præget med firmaets svane logo samt model nr. 12/87. Klinken fremstår med et par små glasurafslag ved kanter ellers er den i pæn og velholdt stand. Vægt: 214g.  

Pris: 38,00 DKK                    BRUGT  

Køb

 

Miniature Vinkaraffel - Souvenir fra Bardenet (vinslot i Frankrig)
En sød og pyntelig lille souvenir er denne yndige og rustikke vinkaraffel med hank udført i  i 2 farvet blank glaseret keramik og stemplet i bund "5/6 centilitres" samt signatur. H: 8cm. Fremstår i flot og hel stand.

PRIS: 20,00 DKK                            BRUGT

Køb

 

Håndskåret "Tashi Targye" fra Bhutan i Himalaya
Beskyt dig selv og dit hjem med denne unika Tashi Targye - også kendt som "8 auspicious symbols of Buddhism" (8 beskyttende buddhistiske symboler)! Denne ældre Tashi Targye  er udført i lakeret håndskåret træ og har påskruet øsken til vægophæng. Den har på bagsiden pålimet en seddel med navne på de 8 buddhistiske symboler. Ophænget er hjembragt fra en rejse og er købt hos Bhutan Handicraft Centre i Thimphu. Diam.: 24cm. Ophænget fremstår med alm. brugsslitage og er ellers i pæn og velholdt stand. Vægt: 335g.

Pris: 89,00 DKK                         BRUGT       

Køb

 

Engelsk Staffordshire Krus "Dorchester Abbey" #1
En fin og brugbar souvenir er dette cremefarvet kegleformet fajance krus med guldkanter og dekoreret med seglet for Dorchester Abbey samt teksten "The Ancient Seal Dorchester Abbey".  Kruset er stemplet i bund "Sandland, Hanley Staffordshire, Made in England". H.: 10,5cm. Kruset har  aldersrelateret krakeleringer i glasuren og guld er en anelse slidt ellers fremstår i pæn og velholdt stand. Vægt: 171g.

Pris: 25,00 DKK   NU: 20,00 DKK           BRUGT                  

Køb

 

Engelsk Staffordshire Krus "Dorchester Abbey" #2
En fin og brugbar souvenir er dette cremefarvet fajance krus med guldkanter og påtrykt seglet for Dorchester Abbey samt teksten "The Ancient Seal Dorchester Abbey". Brug kruset til morgenkaffen eller til opbevaring af blyanter, pensler mm. Kruset er stemplet i bund "Sandland, Hanley Staffordshire, Made in England". H. (excl. hank): 9,5cm. Kruset har  aldersrelateret krakeleringer i glasuren ellers fremstår i pæn og velholdt stand. Vægt: 209g.

Pris: 28,00 DKK   NU: 20,00 DKK           BRUGT                     

Køb

 

     
  ©2004-2016 Country Collection. e-mail: info@CountryCollection.dk